Svet-Stranek.cz
RHL - RYBNÍKÁŘSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

PRAVIDLA SOUTĚŽE RHL:

PRAVIDLA SOUTĚŽE RHL

PRAVIDLA SOUTĚŽE RHL

Pravidla hry RHL a

PLAY – OFF RHL


Rozšířená pravidla hry RHL:


Fauly:
Byly obecně převzaty pravidla Old Boys hokeje. Za úmyslný faul se pojede trestný nájezd faulovaným hráčem, pokud tento hráč přejel červenou čáru.


Nové pravidlo pro ročník 2013/2014:


Trest za faul = udělení 3.minut hrubého času. Vyloučený hráč si trest odsedí na trestné lavici. Hra nadále pokračujev 5 hráčích.


Fyzický kontakt je částečně povolen (hokej s přiměřeným kontaktem = nezranit protihráče a hlavně sebe) a vše je na posouzení sudího, co je a co není faul, rozhodčí zapíská a vhazuje se v třetině proviněného. Vyloučení hráče se řeší osobním trestem na 5 min, nebo do konce zápasu, podle posouzení sudího.


LIKVIDAČNÍ A ÚMYSLNÉ FAULY TYPU:


VRAŽENÍ NA HRAZENÍ, BODNUTÍ KONCEM HOLE, NAPADENÍ, NARAŽENÍ ZEZADU, PÁD POD NOHY, KROSČEK, FAUL LOKTEM, NADMĚRNÁ TVRDOST, RÁNY PĚSTÍ NEBO HRUBOST, ÚDER HLAVOU, VYSOKÁ HŮL, DRŽENÍ PROTIHRÁČE, DRŽENÍ HOLE, HÁKOVÁNÍ, NEDOVOLENÉ BRÁNĚNÍ, KOPNUTÍ, FAUL KOLENEM, SEKÁNÍ, BODNUTÍ ŠPIČKOU HOLE, PODRAŽENÍ, ZÁSAH DO OBLASTI HLAVY A KRKU, STROM, FAUL ZADKEM - vše je na posouzení sudího, který podle toho pošle hráče odpočinout na střídačku nebo svléknout do šaten. Pokud vykázaný hráč nechce opustit střídačku, hrozí tomu totýmu ukončení zápasu = kontumace 0:5 – toto ohlídají vedoucí jednotlivých týmů.

Pokud bude hráč vykázán do šaten, další zápas má DISTANCE (stop na jeden zápas) – opět ohlídá vedoucí každého mužstva.

 

Nevhodné chování hráčů:
Rozhodčí má možnost hráče vyloučit do konce utkání a vykázat ho do kabiny za hrubý faul a nesportovní chování (včetně opakované diskuze s rozhodčím). Po skončení utkání se oba kapitáni a rozhodčí domluví na dalším potrestání tohoto hráče, např. zastavením činnosti na x utkání. Nadále platí, že diskutovat s rozhodčím může pouze kapitán, protože rozhodčí píská také pro svou zábavu a my mu to nechceme znechutit neustálými diskuzemi.

 

Každý tým složí již dříve domluvenou 1.000,- korunovou kauci, z které se zakoupí pohár pro vítěze ZÁKLADNÍ ČÁSTI a vítěte PLAY – OFF a zbylé peníze budou použity v rámci RHL na turnaj či dohokejovou.


SOUPISKA:

Každý tým před začátkem soutěže odešle soupisku.

Důvodem je odehrát tuto soutěž se stejnými lidmi jak začátku tak i na konci ročníku. A aby si některé tými nepomohli vypadnutými hokejisty z jiných soutěžích.

Pokud nastanou změny v soupisce, tak je řeší vedoucí týmu s rozhodčím panem Lomským.

Za každý tým smí k zápasu nastoupit pouze dva registrovaní hráči - maximálně do OKRESU!!! Jde o rybníkářskou soutěž.

Soupisku na požádání zašle rozhodčí nebo sekretář soutěže.

 

Pravidla pro PLAY – OFF RHL


V každém ročníku RHL se bude hrát PLAY – OFF.

Základem k odehrání play- off je mít odehrané veškeré zápasy základní části do konce března tj. 31.03.2014!!!

Play – off se bude hrát ve dvou skupinách.

První skupinu budou tvořit týmy, které se umístí v základní části RHL od 1. do 8. místa(podle počtu týmů RHL v daném ročníku).

Hraje se na dvě vítězná utkání – 2:0, 2:1.

V případě remízového stavu, se utkání přeruší deset minut před koncem a rozhodnou trestná střílení po třech na každé straně. Pokud se nerozhodne po těchto třech sériích, následuje systém náhlé smrti po jednom nájezdu na každé straně, dokud se nerozhodne.

Druhou skupinu budou tvořit týmy od 9. do 12.místa(podle počtu týmů RHL v daném ročníku).

Hraje se na dvě vítězná utkání – 2:0, 2:1.

V případě remízového stavu, se utkání přeruší deset minut před koncem a rozhodnou trestná střílení po třech na každé straně. Pokud se nerozhodne po těchto třech sériích, následuje systém náhlé smrti po jednom nájezdu na každé straně, dokud se nerozhodne.

 

 

 

 

 


návštěvníků stránky
celkem100 637
tento týden104
dnes10